تاثیرعصاره گلبرگ زعفران و بیوچار بر عملکرد، فراسنجه های خون و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش در بلدرچین ژاپنی

نوع مقاله : مقاله کامل

نویسنده

گروه علوم دامی، واحد کاشمر، دانشگاه آزاد اسلامی، کاشمر، ایران و پژوهشگر پژوهشکده زعفران، دانشگاه تربت حیدریه

چکیده

مقدمه: گزارش‌هایی مبنی بر اثربخش بودن استفاده از بیوچار در خوراک دام وجود دارد. بیوچار می تواند به طور قابل توجهی سلامت حیوانات را با جذب سموم، تثبیت سطح pH روده، و تقویت میکروارگانیسم های مفید افزایش دهد، به طور خاص هدف قرار دادن سیستم گوارشی که در آن به عنوان یک سم زدایی طبیعی و به‌عنوان جاذبی برای حذف یون‌های فلزات سنگین، کادمیوم، مس، سرب و روی عمل می کند. علاوه بر دارا بودن اثرات مثبت در تغذیه طیور، بیوچارمی تواند سبب کاهش هزینه خوراک نیز بشوند. هدف: این آزمایش به‌منظور بررسی اثر افزودن عصاره گلبرگ زعفران و بیوچار بر عملکرد، فراسنجه­های خونی و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش در بلدرچین ژاپنی انجام شد. روش کار: 500 قطعه جوجه بلدرچین یک روزه در قالب طرح کاملا  تصادفی با پنج تیمار، پنج تکرار و در هر تکرار 20 قطعه بلدرچین به مدت 45 روز مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارها شامل 1) جیره بدون افزودنی (شاهد) 2) جیره پایه + 1 درصد پروبیوتیک 3) جیره پایه به همراه یک درصد بیوچار پوست پسته 4) جیره پایه + 500 میلی‌گرم در کیلوگرم عصاره گلبرگ زعفران 5) جیره پایه + 1 درصد بیوچار پوست پسته + 500 میلی‌گرم در کیلوگرم عصاره گلبرگ زعفران بود. یافته‌ها: عصاره هیدرو الکلی گلبرگ زعفران و بیوچار باعث تغییر قابل ملاحظه در پارامترهای عملکرد رشد شد (05/0>p). با افزودن عصاره زعفران و بیوچار به جیره غذایی ، pH محتویات روده کاهش یافت. افزایش قابل‌توجهی در سطوح IgG و IgM پلاسما و کاهش قابل‌توجهی در سطح IgA پلاسما با افزودن عصاره گلبرگ زعفران و بیوچار به جیره مشاهده شد. افزودن بیوچار به جیره‌ها منجر به افزایش سطوح پروتئین تام، آلبومین، گلوبولین، و کاهش نسبت آلبومین/گلوبولین، آسپارتات ترانسفراز و اوره شد (05/0>p). عصاره گلبرگ زعفران و بیوچار باعث افزایش سطح HDL پلاسما (0085/0 = P) نسبت به شاهد شد. بلدرچین‌های دریافت‌کننده بیوچار و عصاره گلبرگ زعفران، سطح کلونیزاسیون کل باکتری‌ها، لاکتوباسیل، ایکولای، کلی فرم و سالمونلا را نسبت به شاهد کاهش دادند (05/0>p). نتیجه‌گیری: استفاده از یک درصد بیوچار و 500 میلی‌گرم عصاره گلبرگ زعفران در جیره می‌تواند مکملی مفید برای بلدرچین باشد که سلامت روده را افزایش داده و باعث بهبود در عملکرد و فراسنجه­های خونی  و سیستم ایمنی شود. این نتایج نشان می‌دهد که بیوچار و عصاره گلبرگ زعفران می‌توانند به عنوان افزودنی مؤثر و سازگار با محیط‌زیست عمل کنند و به بهره‌وری ، پایداری و کاهش هزینه ها در سیستم‌های طیور کمک کنند. 

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

The effect of adding saffron petal extract and biochar to diet on the performance, blood parameters and microbial population of the digestive system of Japanese quails

نویسنده [English]

  • Reza Vakili
Department of Animal Science, Kashmer branch, Islamic Azad University, Kashmer, Iran and Saffron Institute, University of Torbat Heydarieh, Torbat Heydarieh, Iran
چکیده [English]

Background: There are reports regarding the effectiveness of using biochar in animal feed. Biochar can significantly improve animal health by absorbing toxins, stabilizing intestinal pH levels and enhancing beneficial microorganisms. It specifically targets the digestive system where it acts as a natural detoxifier and as an adsorbent for the removal of heavy metal ions including cadmium, copper, lead and zinc. In addition to having positive effects in poultry nutrition, biochar can also reduce feed costs. Aim: This experiment was conducted to investigate the effect of adding saffron petal extract and biochar to diet on performance, blood parameters, and microbial population of the digestive system of Japanese quails. Methods: A total of 500 one-day-old Japanese quails were used in a completely randomized design with 5 treatments, and 5 repetitions. And in each repetition, 20 quails were tested for 45 days. The treatments included: 1) diet without additives (control), 2) basic diet +1% probiotics, 3) basic diet in addition to 1% pistachio husk biochar, 4) basic diet + 500 mg/kg of saffron petal extract, 5) basic diet + 1% pistachio husk biochar + 500 mg/kg saffron petal extract. Results: Hydroalcoholic extract of saffron petals and biochar caused a significant change in growth performance parameters (p<0.05). By adding saffron extract and biochar to the diet, the pH of the intestinal contents decreased. A significant increase in plasma IgG and IgM levels and a significant decrease in plasma IgA levels were observed with adding saffron petal extract and biochar to the diet. Adding biochar to diets resulted in increased levels of total protein, albumin, globulin, and decreased albumin/globulin ratio, aspartate transferase, and urea (P < 0.05). Saffron petal extract and biochar increased HDL plasma level (P = 0.0085) compared to the control. Quails receiving biochar and saffron extract showed a decrease in the colonization level of total bacteria including Lactobacillus, E. coli, coliform and Salmonella compared to the control (P< 0.05). Conclusion: The use of 1% biochar and 500 mg saffron petal extract in the diet can be a useful supplement for quails, which increases intestinal health,  and improves performance, blood parameters and the immune system. These results indicate that biochar and saffron petal extract can act as effective and environmentally friendly additives and contribute to productivity, sustainability, and cost reduction in poultry systems.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Biochar
  • Saffron petal
  • Microbial population
  • Performance
  • Japanese quail