تأثیر پروبیوتیک پدیوکوکوس اسیدلاکتیک و پری‌‌بیوتیک مانان‌‌الیگوساکارید و بتاگلوکان بر پارامترهای ایمنی قزل‌آلا و بقا در برابراسترپتوکوکوس اینائی

نوع مقاله : مقاله کامل

نویسندگان

1 گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

2 گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

3 گروه کلینیکال پاتولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزد اسلامی، واحد گرمسار، گرمسار، ایران

چکیده

پروبیوتیک‌ها سلول‌های میکروبی هستند که به طریقی وارد دستگاه گوارش می‌شوند و زنده می‌مانند تا سلامتی را در میزبان ایجاد نمایند. در این پژوهش با بهره‌‌گیری از پروبیوتیک‌ها و پری‌‌پروبیوتیک‌ها و نقش آن در تغذیه آبزیان، اثرات باکتری Pediococcus acidilactic و پری‌‌پروبیوتیک مانان‌‌الیگوساکارید و بتاگلوکان را بر روی برخی فاکتور‌‌های ایمونولوژی ماهیان قزل‌آلای رنگین کمان مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت انجام تحقیق، تعداد 720 قطعه ماهی قزل‌آلای رنگین کمان سالم در چهار گروه شاهد، تحت درمان با پروبیوتیک، تحت درمان با پری‌پروبیوتیک و تحت درمان با پروبیوتیک + پری پروبیوتیک تقسیم شدند. پس از طی دوره آزمایش ایمونوگلوبولین تام، کمپلمان، IgM و لیزوزیم به عنوان فراسنج‌‌های ایمنی مورد بررسی قرار گرفتند. در این پژوهش با مقایسه آماری بین گروه‌‌های درمان و گروه شاهد، فاکتورهای ایمونولوژیک لیزوزیم و ایمونوگلوبولین تام فقط در گروه 4 اختلاف معنی‌‌دار مشاهده شد. در رویارویی با باکتری Streptococcus inaei نیز فقط گروه 4 کاهش تلفات معنی‌‌داری با دیگر گروه‌‌ها نشان داد. از نظر مقدار کمپلمان نیز هر سه گروه درمان فقط در روز 60 با گروه شاهد اختلاف معنی‌‌دار داشتند. نتایج حاصل از این پژوهش حاکی از تاثیر پروبیوتیک و پری‌بیوتیک از طریق تحریک سیستم ایمنی و کاهش اثر پاتوژن‌‌ها و افزایش تولید ایمونوگلوبین‌‌ها، همچنین باعث افزایش ماندگاری ماهیان قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان و جلوگیری از تلفات ناشی از رویارویی با باکتری Streptococcus inaei در ماهیان قزل‌آلا می‌‌شود. 

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effect of probiotic Pediococcus acidilactic and manioligosaccharide and beta-glucan prebiotic on immune salmon and survival parameters against Streptococcus inaei

نویسندگان [English]

  • M. H. Nakhaei Rad 1
  • A. Haghighi Khiabanian Asl 1
  • Gh. Azari Takami 2
  • V. Razavilar 2
  • M. Tehrani Sharif 3
1 College of veterinary Medicine, Islamic Azad University Science and Research Branch, Tehran, Iran
2 Department of Microbiology, College of Veterinary Medicine, Islamic Azad University Science and Research Branch, Tehran, Iran
3 Department of Clinical Pathology, College of Veterinary Medicine, Islamic Azad University Garmsar Branch, Garmsar, Iran
چکیده [English]

Probiotics are microbial cells that enter the gastrointestinal tract in some way and live to provide health to the host. In this study, we investigated the effects of Pediococcus acidilactic and peri-probiotic Mannan-oligosaccharide and beta-glucan on some salmon fish immunological factors using probiotics and per probiotics and their role in aquatic nutrition. In this study, 720 healthy rainbow trout were divided into four groups of control, probiotic-treated, prebiotic-treated and probiotic + prebiotic-treated. After treatment, total immunoglobulin, complement, IgM and lysozyme were evaluated as immunological parameters. In this study, statistically significant differences in lysozyme size and total immunoglobulin levels were observed in group 4 alone. Only group 4 showed a significant reduction in mortality compared to other groups in the treatment of Streptococcus inaei. There was a significant difference in the amount of complement in all three treatment groups only on day 60 with the control group. The results of this study indicated the beneficial and effective effects of combined probiotic and prebiotic use on immunologic factors and prevention of mortality from exposure to Streptococcus inaei in salmon. 

کلیدواژه‌ها [English]

  • Probiotic
  • Mann oligosaccharide
  • Beta-glucan
  • Streptococcus inaei
1.Akhter N, Wu B, Memon AM, Mohsin M. 2015. Probiotics and prebiotics associated with aquaculture: a review. Fish & shellfish immunology 45(2):733-41.
2.Arian S, Kaboosi H, Heshmatipour Z, Khazaei-Koohpar Z, Peyravii Ghadikolaii F. 2019. Molecular Analysis of Seven Lactobacillus Strains Isolated From Human Origin in West of Mazandaran to Identify Isolates With Probiotic Potential. Iran Journal Medicine Microbiology 13(1):56-68.
3.Ashraf R, Shah NP. 2014. Immune system stimulation by probiotic microorganisms. Critical reviews in food science and nutrition 54(7):938-56.
4.Azari A, Hashim R, Habibi Rezaei M, Sharifzadeh Baei M, Najafpour S, Roohi A, et al. 2011. The effects of commercial probiotic and prebiotic usage on growth performance, body composition and digestive enzyme activities in juvenile rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). World Apply Science Journal 14:26-35.
5.Brandt K, Barrangou R. 2019. Applications of CRISPR Technologies Across the Food Supply Chain. Annual review of food science and technology 10:133-50.
6.Dawood MA, Koshio S, Esteban MÁ. 2018. Beneficial roles of feed additives as immunostimulants in aquaculture: a review. Reviews in Aquaculture 10(4):950-74.
7.Fuller R. 1989. Probiotic in man and animals. Journal Apply Bacteriology 6:131-9.
8.Gatesoupe F. 1999. The use of probiotics in aquaculture. Aquaculture 180(1-2):147-65.
9.Geney R. 1994. Successful diffused aeration of lakes/reservoirs using the Lorenzen/Fast 1977 sizing criteria. Lake and Reservoir Management 9(2):76.
10.Gibson GR, Roberfroid MB. 1995. Dietary modulation of the human colonic microbiota: introducing the concept of prebiotics. The Journal of nutrition 125(6):1401-12.
11.Guimaraes MC, de Carla Dias D, de Araujo FvAP, Ishikawa CM, Tachibana L. 2019. PROBIOTIC Bacillus subtilis AND Lactobacillus plantarum IN DIET OF NILE TILAPIA. Boletim do Instituto de Pesca 45(1).
12.Hillman ET, Lu H, Yao T, Nakatsu CH. 2017. Microbial ecology along the gastrointestinal tract. Microbes and environments ME17017.
13.Hoseinifar SH, Sun Y, Wang A, Zhou Z. 2018. Probiotics as means of diseases control in aquaculture, a review of current knowledge and future perspectives. Frontiers in microbiology 9:2429.
14.Jahangiri L, Esteban M. 2018. Administration of probiotics in the water in finfish aquaculture systems: a review. Fishes 3(3):33.
15.Salminen S, Ouwehand A, Benno Y, Lee Y. 1999. Probiotics: how should they be defined. Trends in food science & technology 10(3):107-10.
16.Soltani M, Jamshidi S, Sharifpour I. 2005. Streptococcosis caused by Streptococcus iniae in farmed rainbow trout (Oncorhynchys mykiss) in Iran: biophysical characteristics and pathogenesis. Bulletin of the European Association of Fish Pathologists 25(3):95-106.
17.Tahmourespour A, Rouha KK, Salehi R, Nabipour A. 2008. The Probiotic Effect of Lactobacillus fermentum on Oral Streptococcus Binding in Laboratory Conditions. Iran Journal Medicine Microbiology 2(1):45-51.
18.Tonekabon I. 2013. Studies on Bacillus subtilis, as potential probiotics, on the biochemical parameters of rainbow trout, Oncorhynchus mykiss (Walbaum) to challenge infections. Advanced Studies in Biology 5(1):37-50.
19.van Hai N, Fotedar R. 2010. A review of probiotics in shrimp aquaculture. Journal of applied aquaculture 22(3):251-66.
20.Wang A, Ran C, Wang Y, Zhang Z, Ding Q, Yang Y, et al. 2018. Use of probiotics in aquaculture of China—a review of the past decade. Fish & shellfish immunology.