1- پیغان رحیم و عبدالله مشائی مهرداد (1384). مدیریت مزارع پرورش ماهی گرمآبی:بهداشت و تغذیه ماهیها. چاپ اول، انتشارات دریاسر ، صفحات: 1-20.
2- پیغان، رحیم و مهجور، اشکان (1386). آسیب شناسی ماهی. تألیف:آر ژ روبرتس، چاپ اول، انتشارات دانشگاه شهید چمران، اهواز، صفحات:221-237.
3- حمیداوی، احمد (1390). بررسی اضافه کردن پودر سیر Allium sativumبه غذا و تأثیر آن بر بافت روده و شاخص های رشد ماهی کپور معمولی. پایان نامه کارشناسی ارشد شیلات- تکثیر وپرورش آبزیان، دانشگاه آزاد واحد خرمشهر، 13.
4- شاهسونی داور و موثقی، احمدرضا (1381). آسیب شناسی سیستمیک ماهی. تألیف: هیو دبلیو فرگوسن، چاپ اول، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد، صفحات :234-235.
5- علیشاهی، مجتبی (1383). نقش محرک های ایمنی در آبزی پروری. مجله سازمان نظام دامپزشکی کشور، دوره4، شماره 3:33-38 .
6- وثوقی، غلامحسین و مستجیر، بهزاد (1385). ماهیان آب شیرین. چاپ هفتم، انتشارات دانشگاه تهران، صفحات:166-175.
7- Banerjee S.K., Maulic M. ,Manchanda S.C., Dina A.K., Das T.K and Mauli S.K. (2001). Garlic- induce alteration in rat liver and kidney morphology and associated Change in endogenous antioxidant status. Food and Chemical Toxicology, 39: 793-797.
8- FAO / OIE / WHO (2006). Expert consultation on antimicrobial use in Aquaculture and antimicrobial resistance. Seoul, repablic of korea, http:// who .int / Food borne – disease / resistance /aqua -jun 06/en/ (Accessed May2013).
9- Guo J.J., Kuo C.M., Chuang Y.C.; Hong J.W., Chou R.L. And Chen T.I. (2012).The effect of garlic - supplemented diets on antibacterial activity against Streptococcus iniae and on growth in orange- spotted grouper, Epinepheluscoioides. Aquaculture, 364-365: 33-38
10- Jayaprakas V. and Euoharsia J. (1996). Growth performance of Labeorohita (ham) Livol (IHF)-1000) an herbal product. Indian National Science Academic, 63: 1-10.
11- Lang T., Wosniok W., Barsiene J.; Broeg K.; Kooecka J. And Parkkonen J. (2006). Liver histopathology in Baltic flounder (Platichthys) as indicator of biological effects of contaminants. Marine Pollution Bulletin, 53(8-9):488-496.
12- Metwally M.A. (2009). Effect of garlic on some antioxidant activities in Tilapia Nilotica (Orechromisniloticus). World Journal of Fish and Marine Sciences, 1 (1): 56-64.
13- Mesalhy S., Mahmoud N.A. and Fathi M.M. (2008). Effect of garlic on the survival, growth, resistance and quallity of OreochromisNicoticus. International Symposium Tilapia in Aquaculture.
14- Muhsin T.M., Al-Zubaidy S.R. and Ali E.T. (2001). Effect of garlic bulb extract on the growth and enzymatic activities of rhizosphere and rhizoplane fungi. Mycopathologia 152 (3): 143-146.
15- New man J.F. (2012). The urinary system. In: Zachary S.J. and Mc Gavin M.D. 5 ed. Penny Rudolph, India, pp:602-603
16- Richard F.H. (2001). Acute and chronic toxicity study of fish oil and garlic combination. Internatiotan Journal Vitamol Nutrition Research, 71(5): 306-312.