TY - JOUR ID - 105751 TI - تهیه کشت سلولی اولیه زنبور عسل (.Apis mellifera L) به روش های هضم آنزیمی و نشاکاری بافت‌های ریز شده JO - تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک JA - VJ LA - fa SN - 2423-5407 AU - فلاحی, روزبه AU - قلعه نویی, محمدرضا AD - عضو هیات علمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی AD - عضو هیات علمی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 29 IS - 1 SP - 101 EP - 109 KW - کشت سلولی اولیه KW - زنبور عسل KW - هضم آنزیمی KW - نشاکاری بافت‌های ریز شده DO - 10.22034/vj.2016.105751 N2 - در این تحقیق به منظور تهیه کشت سلولی اولیه زنبور عسل، نمونه‌هایی از مرحله لاروی و شفیرگی زنبور عسل تهیه و بر طبق دستورالعمل‌های استاندارد آماده گردیدند. جهت تهیه کشت اولیه از روش‌های هضم آنزیمی کوتاه مدت (سه مرحله 10 دقیقه‌ای)، هضم آنزیمی طولانی مدت (18 ساعته) و روش نشاکاری بافت‌های ریز شده استفاده گردید. جهت رشد سلول‌های بدست آمده در روش‌های مختلف، از محیط کشت Grac'e غنی شده با سرم جنین گاو (FBS) به مقدار 15% در درجه حرارت oC 28 استفاده گردید. سلول‌های بدست آمده در روش‌های مختلف، از نظر تعداد و میزان رشد سلول‌های زنده وضعیت مناسبی داشته و بعد از 5-2 هفته به سطح پوششی کامل رسیدند و از آن‌ها چندین پاساژ متوالی تهیه گردید. در روش هضم آنزیمی بهترین نتیجه، از روش تریپسینه کردن طولانی مدت مرحله شفیرگی بدست آمد. نتایج روش نشاکاری بافت‌های ریز شده در هر دو مرحله لاروی و شفیرگی مشابه و آن‌ها نیز از نظر تعداد و میزان رشد سلول‌های زنده وضعیت مناسبی داشتند. UR - https://vj.areeo.ac.ir/article_105751.html L1 - https://vj.areeo.ac.ir/article_105751_1afaa6580bac8b3ee1b4458ccea191ec.pdf ER -