TY - JOUR ID - 101048 TI - آلودگی گوشت گوسفندان شهرستان شهرکرد به باکتری E. coli و سروتیپ‌های O157 ، O26 و O128 E. coli به روش PCR JO - تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک JA - VJ LA - fa SN - 2423-5407 AU - بنیادیان, مجتبی AU - طهماسبی, حسین AU - آخوندزاده دره, ابوالفضل AU - صالحی, ناصر AU - ملانوری شمسی, سمیرا AU - خسروی, یدالله AD - دانشیار گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد AD - دانشجوی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد AD - کارشناس آزمایشگاه گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی دانشگاه شهرکرد Y1 - 2012 PY - 2012 VL - 25 IS - 4 SP - 38 EP - 41 DO - 10.22092/vj.2012.101048 N2 - اطلاعاتی که وضعیت میکروبی محصولات گوشت را نشان می‌دهند به عنوان خط پایه برای تنظیم استانداردها و در حمایت از تشخیص عوامل خطرساز به منظور تایید عملی در سیستم نظارتی می تواند ارزشمند باشد. O26، O45، O91، O103، O111، O113، O121، O128، O145 و O157 شایع ترین سروتیپ های انتروهموراجیک E.coli مرتبط با بیماری های انسانی هستند. با توجه به اهمیت آنچه ذکر گردید و احتمال انتقال سروتیپ های انتروهموراجیک E.coli به انسان توسط گوشت گوسفند، مطالعه ی حاضر به منظور ارزیابی آلودگی گوشت گوسفندان شهرستان شهرکرد به باکتری E.coli و سروتیپ هایO157 ، O26 و O128 E.coli به روش PCR انجام پذیرفت. در مجموع تعداد 135 نمونه از لاشه های گوسفندان ذبح شده در کشتارگاه جونقان واقع در استان چهارمحال و بختیاری جمع آوری گردید. نمونه ها در آبگوشت تریپتون سوی غنی شدند. سپس براث های انکوبه شده بر روی محیط های مکانکی آگار سوربیتول دار و مکانکی آگار به عنوان محیط های انتخابی کشت داده شدند. کلنی های مشکوک به وسیله آزمون واکنش زنجیره ای پلی مراز مورد ارزیابی قرار گرفتند. میزان آلودگی لاشه ها به E.coli 37/50 درصد (68 از 135) به دست آمد. 48/1 درصد (2 از 135) از نمونه ها آلوده به سروتیپ O128 E.coli بودند. هیچ نمونه ی آلوده به سروتیپ های O157 و O26 E.coli یافت نشد. نتایج حاضر می توانند بیانگر عدم حضور سروتیپ های O157 و O26 E.coli در این منطقه باشد. UR - https://vj.areeo.ac.ir/article_101048.html L1 - https://vj.areeo.ac.ir/article_101048_00a26fc6090644b4ed1cc65c80225d1b.pdf ER -