%0 Journal Article %T بررسی فلور قارچی کلنی‌های زنبورعسل استان آذربایجان غربی %J تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک %I موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی %Z 2423-5407 %A مرادی, مصطفی %A محرمی, مجتبی %D 2016 %\ 09/22/2016 %V 29 %N 3 %P 51-59 %! بررسی فلور قارچی کلنی‌های زنبورعسل استان آذربایجان غربی %K کلنی زنبورعسل %K آذربایجان غربی %K زنبورستان %K قارچ %K مخمر %R 10.22034/vj.2016.106297 %X در این بررسی که هدف اصلی آن شناسائی فلور قارچی کلنی های زنبورعسل استان آذربایجان غربی بوده است، طی سالهای 1384 الی1389 از تعدادی از کلنی های زنبورعسل این استان بالغ بر 2000 نمونه شامل زنبور بالغ، لارو و شفیره، گرده گل و عسل در شرایط تمیز ودر ظروف نمونه برداری پلاستیکی جمع آوری و در کنار یخ به آزمایشگاه منتقل گردید. نمونه ها بعد از آماده سازی، بطور جداگانه در محیط کشت سابرودگستروز آگار کشت شده و در دمای 25 درجه ساتتی گراد قرار داده شدند و تا 10 روز بعد از کشت نمونه ها، قارچها و مخمرهای مختلف موجود در آنها شناسائی وثبت گردیدند. در طول سه فصل نمونه برداری از 500 نمونه زنبوربالغ 357 مورد(4/71 درصد) و از 500 نمونه لارو و شفیره 353 مورد(6/70 درصد) و از 500 نمونه گرده گل 459 مورد(8/91 درصد) و از 500 نمونه عسل 364 مورد(8/72 درصد) آلوده به قارچها و مخمرهای مختلف بوده اند. قارچها و مخمرهای جداسازی شده و میزان حضور آنها در نمونه ها عبارتند از: مخمرها(29 درصد)، پنی سیلیوم(12 درصد)، موکور(8 درصد)، هلمنتوسپوریوم( 4 درصد)، آلترناریا(3 درصد)، کلادوسپوریوم( 5/2 درصد)، پسیلومایسس( 1/1 درصد)، اسکوپولاریویسیس(1 درصد)، رایزوپوس( 8/ درصد)، استمفیلیوم(8/ درصد) و سپتونیوم(3/ درصد). این نتایج نشان می دهد که انواع قارچها ومخمرها با میزان نسبتاً زیادی درکلنی های زنبور عسل وجود دارند که در صورت عدم رعایت بهداشت کلنی های زنبورعسل و عدم دقت در استحصال و نگهداری فراورده های آن، می توانند به عنوان یکی از عوامل بروز عوارض در زنبورعسل و کاهش کیفیت فراورده های آن و همچنین مخاطراتی در مصرف کنندگان فراورده های زنبورعسل تلقی شوندکه البته میزان تأثیر این عوامل در بروز این مشکلات نیازمند بررسیهای بیشتری است. %U https://vj.areeo.ac.ir/article_106297_1b13b4f54f4b986cd9bc37aade3bd5e5.pdf