%0 Journal Article %T بررسی سطوح مختلف اسید آمینه متیونین بر فاکتورهای رشد و ترکیبات بدن بچه فیل ماهیان جوان (Huso huso) %J تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک %I موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی %Z 2423-5407 %A پیک موسوی, محبوبه %A بهمنی, محمود %A سواری, احمد %A محسنی, محمود %A حقی, نیلوفر %D 2010 %\ 12/22/2010 %V 23 %N 4 %P 12-19 %! بررسی سطوح مختلف اسید آمینه متیونین بر فاکتورهای رشد و ترکیبات بدن بچه فیل ماهیان جوان (Huso huso) %R %X تحقیق حاضر در مؤسسه تحقیقاتی بین المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان انجام گرفت. جیره پایه حاوی 40 درصد پروتئین خام (اساساً پودر ماهی) بود. برای انجام این آزمایش 5 تیمار حاوی جیره شاهد و 4 جیره آزمایشی با سطوح متیونین (5/0 درصد،1 درصد، 5/1درصد،2درصد متیونین درkg جیره) در نظر گرفته شد جیره ها به طور تصادفی و با 3 بار تکرار به 195 عدد بچه فیل ماهی (وزن اولیه 86/2 ± 93/31) در 15 تانک فایبر گلاس اختصاص یافت. ماهی ها به میزان 4 درصد وزن بدن  3 بار در روز  به مدت 8 هفته تغذیه شدند. در پایان دوره تغذیه ای پس از بررسی های  آماری و گرفتن آنالیز واریانس یک طرفه  (ANOVA)شاخص های کمی رشد: ضریب تبدیل غذایی(FCR)، ضریب رشد ویژه (SGR)، بازده پروتئین (PER)، درصد افزایش وزن بدن  (BWI) و شاخص کبدی (HSI) هیچ گونه اختلاف معنی داری در بین تیمارهای مختلف متیونین مشاهده نشد(05/0P) و تیمار 4 (متیونین 5/1 درصد) بهترین نتایج را به دست آورد و مقادیر آن به این شرح است: (%0/7 9±/ 66 =moisture ، %2/0 ±4/8 = Ash، %3/0±3/ 13 = Fat ،%32/0 ±9/55 =Pr) نتایج حاصل بر اهمیت نقش اسید های آمینه ضروری بر روند شاخص های کیفی رشد در بچه فیل ماهیان پرورشی تاکید دارد. %U https://vj.areeo.ac.ir/article_101112_1dfa8bb15db607e9d63bc5fa1809f1f8.pdf